SpelScout 🎲

Bord, kaart en gezelschapsspellen

De 15 leukste spelletjes voor 1 persoon

Lucas

Lucas

Zin om een spelletje te spelen, maar duurt wachten op je vrienden/familie te lang?! Geen zorgen er zijn echt genoeg spelletjes die je in je eentje kunt spelen en die nog leuk zijn ook. Ik heb er 15 voor je uitgekozen die je kunt uitproberen.

1. Brains

Urenlang puzzel plezier is gegarandeerd met Brains. Je gaat Japanse tuinen maken/leggen, maar deze moeten wel aan verschillende eisen voldoen. In het begin zal je denken: makkie, maar het zal steeds moeilijker worden. Met vijf verschillende gradaties blijft het spel ook na vaak spelen nog steeds een uitdaging.

Brains, 50 pittige denkpuzzels

2. Clever

Bij dit dobbelspel moet je slim nadenken: ‘clever zijn’ dus. De dobbelstenen hebben verschillende kleuren en gelden daardoor dus ook voor de verschillende gekleurde vakken. Als je de punten slim verdeeld dan kun je kettingreacties veroorzaken om op die manier zoveel mogelijk punten te verzamelen. Heb jij je eigen highscore al kunnen verbeteren?

Clever

3. Wingspan

Als vogelliefhebber is dit een spel wat je wel in huis móét hebben liggen. Je hebt drie verschillende natuurgebieden: bos, weide en moeras. In deze natuurgebieden kun je je vogels uitzetten. Laat je vogels met elkaar samenwerken om zo het beste resultaat te behalen, je scoort zoveel mogelijk voedsel en eieren door tactisch te spelen. Het mooie is dat dit spel komt met speciale regels en onderdelen voor solo-spelers!

Wingspan

4. Vrijdag

Je bevindt je op een onbewoond eiland en geniet van alle rust, totdat Robinson zijn boot kapseist en hij op jouw eiland strand. De bedoeling van dit spel is dat jij Robinson alle overlevingslessen leert zodat hij succesvol het eiland weer kan verlaten en jij alle rust terug hebt. Maar zo makkelijk is het niet want je krijg ook te maken met piraten die je moet verslaan. Gaat het jou lukken om Robinson te helpen?

Vrijdag kaartspel

5. Terraforming Mars

Dit spel speelt zich in de toekomst af, jaar 2400, en mensen proberen de planeet Mars leefbaar te maken. De temperatuur moet verhoogd worden, er moet meer water komen en het zuurstofgehalte moet optimaal worden. Gaat het jou lukken om Mars bewoonbaar te maken?

Terraforming Mars

6. Houses of Treasure Escape Quest Itzamna’s Eye

Dit spel is een puzzel en escape room in 1! Genoeg variatie dus. In de tempel is de edelsteen Itzamna’s Eye te vinden en het is aan jou de taak om deze te vinden. Je moet verschillende missies en puzzels voltooien om bij de edelsteen te komen. Gaat het jou lukken om deze te veroveren?

Houses of Treasure Escape Quest Itzamna's Eye

7. Saboteur: Het duel

Dit spel mag dan wel het duel heten, maar deze is ook als solo speler erg leuk om te spelen. Het doel van dit spel is dat je zoveel mogelijk goudstukken moet verzamelen. Denk goed na over de weg die je aflegt, want het is ook een beetje gokken waar het goud precies ligt!

Saboteur: Het Duel

8. Agricola

Je begint dit spel met 1 houten huis waarin 2 kamers zitten, daar wonen 2 gezinsleden. Dit kun je gaan opbouwen door bijvoorbeeld het huis uit te breiden, landbouw op te bouwen of veeteelt. Verzamel grondstoffen en breid zo langzamerhand steeds meer uit. Door de uitbreiding is er ook meer ruimte voor meer gezinsleden!

Agricola

9. Everdell

In de vallei Everdell vind je een samenleving van boswezens. Deze samenleving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt? Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers!

Everdell

10. Keer op keer

Verzamel zoveel mogelijk punten met dobbelen. Verschillende tactieken zijn mogelijk, ga jij direct voor het verzamelen van de kleuren, of hou je het bij de rijen? Er zijn verschillende manieren om punten te verzamelen en vergeet ook niet de sterren af te kruizen want anders krijg je minpunten. Hou je highscore bij om het steeds uitdagender te maken.

Keer op Keer

11. Tiny Towns

Als burgemeester van een klein stadje midden in het bos is het aan jou de taak om dit uit te breiden. De middelen zijn echter schaars, dus deze moet je wel verzamelen wil je het kleine stadje uitbreiden. Elk nieuw gebouwd wat je plaatst krijg je verschillende punten voor.

Tiny Towns

12. Klus Geklaard

De bedoeling van dit spel is dat je alle kaarten op de juiste volgorde sorteert, je neemt elke keer 3 kaarten van de afneemstapel en je moet er voor zorgen dat je ze op de aflegstapel op de juiste volgorde sorteert. Om een actie op een kaart te activeren heb je een snoepje nodig, maar let op want die zijn schaars.

Klus Geklaard

13. Architecten

Dit spel speelt zich af rond het jaar 850, tegen het einde van het Karolingische rijk. De architecten willen indruk maken op de koning, maar daar hebben ze wel grondstoffen voor nodig. Aan jou de taak om deze grondstoffen te verzamelen. Houd wel je concurrentie goed in de gaten, want die zitten je op de loer.

Architecten van het westelijk koninkrijk bordspel

14. Squirrels Go Nuts

Deze schuifpuzzel is een ware uitdaging. De winter komt er aan, dus jij moet de eekhoorntjes helpen om hun wintervoorraad te verstoppen. Met maar liefst 60 verschillende uitdagingen blijft het spel steeds weer een uitdaging en heb je uren speelplezier. Dit spel is van Smart Games die heel veel verschillende leuke versies hebben, waaronder de IQ Stars hieronder uitgelicht.

Squirrels Go Nuts

15. IQ Stars

Met maar 7 puzzelstukken die sterren bevat moet jij de sterren op de juiste positie op het spelbord plaatsen. Met maar liefst 120 verschillende opdrachten ben je uren zoet met dit spel. Reik jij naar de sterren?

Smartgames
Lucas

Lucas

Lucas speelt het liefst zijn hele weekend bordspellen met vrienden, is er als de eerste bij wanneer er nieuwe spellen gelanceerd worden en is vooral groot fan van dobbelspelletjes zoals regenwormen en qwixx! Hij test alle soorten uitbreidingspakketten graag uit.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comments