SpelScout 🎲

Bord, kaart en gezelschapsspellen

Officiële dartbord hoogte en afstand

Lucas

Lucas

Darten komt oorspronkelijk uit de Engelse pubs vandaan, maar tegenwoordig is het in Nederland een steeds populairdere sport aan het worden. Met de grote namen zoals Van Barneveld en Van Gerwen in Nederlands worden dartborden ook in Nederland steeds meer verkocht. Maar een dartbord kun je thuis niet zomaar ophangen, hij moet namelijk wel op een bepaalde hoogte opgehangen worden.

Dartbord met beschermrand

Hoogte dartbord: 1.73 meter

De hoogte meet je vanaf het midden van het bord: de bullseye. De meeste dartborden hang je ook op aan het midden, dus dan is het erg gemakkelijk monteren. Vanaf de grond moet het midden op 1 meter en 73 centimeter hangen. Let wel op dat dit ook de grond moet zijn waar je op staat, dus ben je van plan om een kleed neer te leggen of een plateau? Dan moet je ook vanaf dat plateau of kleed meten.

Dit is niet alleen belangrijk omdat het in de regels staat, maar als je wedstrijden wilt gaan darten dan hangen alle borden op deze hoogte. Dus als je je skills thuis gaat ontwikkelen, is het wel zo fijn dat deze elders ook perfect zijn.

Afstand dartbord: 2.37 meter

Ook de afstand vanaf waar je gooit bepaal je niet zomaar, dat moet ook altijd hetzelfde zijn. Er zijn twee manieren om de afstand te meten. Je kunt met een meetlint vanaf de muur meten, deze leg je dan op de grond en dan ga je tot 2 meter en 37 centimeter. Vervolgens kun je hier een stuk tape plakken, belangrijk is dat je dan dus altijd met je voet direct achter deze 2 meter en 37 centimeter staat.

Een andere manier om het te meten is met je meetlint bij de bullseye van het bord te beginnen en deze trek je dan diagonaal naar de grond toe. Hiervoor hanteer je een iets andere afstand, namelijk: 2 meter en 93 centimeter. Wil je zo nauwkeurig mogelijk meten? Dan is deze methode de beste optie. Ook hier sta je altijd achter de 2 meter en 93 centimeter.

Lucas

Lucas

Lucas speelt het liefst zijn hele weekend bordspellen met vrienden, is er als de eerste bij wanneer er nieuwe spellen gelanceerd worden en is vooral groot fan van dobbelspelletjes zoals regenwormen en qwixx! Hij test alle soorten uitbreidingspakketten graag uit.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comments