SpelScout 🎲

Bord, kaart en gezelschapsspellen

De leukste bordspellen voor 2 personen

Lucas

Lucas

Wanneer je zin hebt in een spelletjesavond met zijn twee is het natuurlijk leuker als je uitgebreide bordspellen kunt spelen. Niets is leuker dan je even in te lezen in de spelregels, alles uit te zetten en een hele avond zoet zijn met een bordspel. Ik heb een lijst gemaakt van de leukste bordspellen die ook leuk zijn om met twee personen te spelen.

1. Ticket to Ride

Een top bordspel waarbij je elkaar elk nieuw spel weer opnieuw kunt uitdagen. Punten zijn te verdienen op verschillende manieren: zoveel mogelijk aantal treinen op het bord, zoveel mogelijk routes voltooien of de langste route treinen aan elkaar verbonden. Het spel blijft elke keer leuk omdat je elke keer andere routes kunt kiezen of een andere strategie kunt kiezen! Ook zijn er verschillende versies, bijvoorbeeld Europa, USA of Amsterdam.

Ticket

2. Monopoly

Dit is wel een klassieker, wie kent Monopoly nou niet?! Bij Monopoly heb je altijd verschillende type spelers: de ene gaat direct voor de kalverstraat, terwijl de ander juist de tactiek heeft om zoveel mogelijk straten te bezitten! En waarom zou je beginnen met huisjes als je ook gewoon direct een hotel kunt aanschaffen? Ondertussen ook nog uitkijken dat je niet failliet gaat…

Monopoly Classic

3. Stratego

Het spel zegt het al, je moet hier heel strategisch te werk gaan. Het doel is om de vlag van je tegenstander te veroveren, maar ondertussen moet je er ook voor zorgen dat de jouwe goed beschermd is. Scherm je hem af met al je beste pionnen? Of zet je je tegenstander op een dwaalspoor en zet je je vlag juist niet bij al je goeie pionnen? Alles is mogelijk!

Stratego Bordspel

4. Keezen / Keezbord

Dit spel is vooral erg populair in de omgeving West-Friesland, maar het begint nu ook heel Nederland te veroveren! Het lijkt op mens erger je niet, alleen speel je dit spel met kaarten in plaats van dobbelstenen. Het kan ook gespeeld worden met een normale set kaarten, maar het leukste is wel met de originele Keezbord kaarten. Ben jij de eerste die alle pionnen in de thuishaven krijgt?!

Keezen Bordspel origineel

5. Catan basisspel

Hét handelspel onder de bordspellen! Veel tactische mogelijkheden, maar je moet ook wel een vleugje geluk hebben wil je dit spel winnen. Je begint met twee dorpen, en om deze uit te breiden naar meer dorpen, straten of steden heb je grondstoffen nodig. Deze kun je tijdens het spel verzamelen, maar ook handelen met je tegenspelers. Heb jij als eerste 10 punten? Dan ben jij de gelukkige winnaar!

Catan Basisspel

6. Scrabble

Ook dit is een klassieker, dit spel heb je vast en zeker bij je (groot)ouders voorbij zien komen. De stenen met daarop een letter verschillen van punten en het doel is om zoveel mogelijk woorden met deze stenen op het bord neer te leggen. Je mag hierbij ook gebruik maken van stenen van je tegenspeler. Kijk ook goed naar het bord, want sommige vakken zijn bonuspunten waard! Word jij de volgende Scrabble Baas?

Scrabble bordspel

7. Risk

Verover jij de wereld met Risk? Bouw je leger zo goed mogelijk op om gebieden van je tegenspeler te veroveren. Tactiek is wel erg belangrijk bij dit spel, dus denk goed na voordat je direct in de aanval gaat. Voor je het weet heb je misschien wel heel Amerika verovert, op naar meer!

Risk bordspel

8. Mens erger je niet

Ik kan me niet voorstellen dat er nog mensen zijn die dit spel niet kennen, het moet wel bijna bij elk huishouden voorbij gekomen zijn. Het leukste aan dit spel, vind ik zelf, is dat je je tegenspeler(s) eraf kunt gooien met je pion zodat je zelf ondertussen door kunt naar je thuisstation! Ben jij de eerste die alle 4 pionnen binnen heeft staan, dan ben jij de gelukkige winnaar.

Mens erger je niet
Lucas

Lucas

Lucas speelt het liefst zijn hele weekend bordspellen met vrienden, is er als de eerste bij wanneer er nieuwe spellen gelanceerd worden en is vooral groot fan van dobbelspelletjes zoals regenwormen en qwixx! Hij test alle soorten uitbreidingspakketten graag uit.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comments