SpelScout 🎲

Bord, kaart en gezelschapsspellen

Monopoly vraagt om te stemmen op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten

Lucas

Lucas

Monopoly wordt woke! De teksten van alle zestien Algemeen Fonds-kaarten worden vernieuwd en spelers mogen stemmen op de favoriete nieuwe kaarten. Hasbro vindt dat de kaarten niet meer aansluiten bij de huidige tijd, geen “U hebt de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd gewonnen en ontvangt 10 euro” maar “Je doneert bloed. Er waren gratis roze koeken! Je krijgt €10”.

Stemmen op de nieuwe kaarten kan op monopolycommunitychest.com tot 9 april. Spelers kunnen tussen twee kaarten hun favoriete aanvinken. Deze kaarten kwamen wij tegen:

“Miauw! Je breit zachte truitjes voor de naaktkatten in het plaatselijke dierenasiel” of “Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen. Ze nodigt je uit voor de lunch om je te bedanken”.
“Je doneert bloed. Er waren gratis roze koeken!” of “Je doneert je verjaardagsgeld aan een buurtcentrum. Hou ook een beetje voor jezelf”.
“Je harige vriendjes in het dierenasiel zullen je dankbaar zijn voor je donatie” of “Je neef is zijn portemonnee vergeten! Je betaalt graag het etentje”.
“Je beheert als vrijwilliger de socialemediapagina’s van een non-profit kunstcentrum en ontmoet er een aantal mensen met veel talent” of “Je maakt elke week tijd vrij om je oude buurman gezelschap te houden. Je hebt een aantal geweldige verhalen gehoord!”
“Gastvrij als je bent, ontvang je een groep internationale studenten. Ze waarderen je kookkunsten!” of “Je had je als vrijwilliger moeten aanmelden voor dat verbouwingsproject, je had er nuttige vaardigheden opgedaan!”
“Je hebt geen lokale producten gekocht!” of “Je koop een paar zakjes koekjes bij een inzamelactie voor een goed doel. Jammie!”
“Je redt een puppy, en jij voelt je ook gered!” of “Je vrienden videobellen met je na een zware dag.”
“Net als je denkt dat je geen stap meer kunt zetten, haal je de finish van de hardloopwedstrijd en zamel je geld in voor het plaatselijke ziekenhuis!” of “Je hebt de HELE week lokale producten gekocht!”
“Je stelt een team samen om het wandelpad in je stad op te ruimen” of “Je stelt gratis je schildertalenten beschikbaar en maakt een muurschildering op de plaatselijke school!”
“Je laat je auto wassen voor het goede doel, maar je vergeet de ramen dicht te doen!” of “Je hebt een buurtfeest gehouden, maar je hebt het afval niet gescheiden!”
“Je organiseert een familiereünie!” of “Je helpt je buren met het opruimen van hun tuin na een grote storm”
“Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider en je leert er ook nog wat van!” of “Je speelt de hele dag spelletjes met kinderen in een lokaal kinderziekenhuis”
“Je bent de volkstuintjes aan het wieden en ontdekt een nieuw insect! Geef het een leuke naam!” of “Je organiseert een rommelmarkt voor het goede doel.”
“Je deelt paraplu’s uit aan mensen die op een regenachtige maandagochtend bij een bushalte staan” of “Je organiseert een buurtfeestje zodat de mensen in je straat elkaar kunnen leren kennen.”
“Je bent vrijwilliger bij het lokale talencentrum en leert een aantal leuke zinnetjes in een nieuwe taal!” of “Je helpt bij het bouwen van een nieuw schoolplein en mag de glijbaan uitproberen!”
“Je vindt een portemonnee op straat en besluit deze niet op te geven!” of “Je speelt laat op de avond harde muziek. Dat stellen je buren niet op prijs.”
Lucas

Lucas

Lucas speelt het liefst zijn hele weekend bordspellen met vrienden, is er als de eerste bij wanneer er nieuwe spellen gelanceerd worden en is vooral groot fan van dobbelspelletjes zoals regenwormen en qwixx! Hij test alle soorten uitbreidingspakketten graag uit.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comments