SpelScout 🎲

Bord, kaart en gezelschapsspellen

Top 10 leukste spellen voor 2 personen in 2024

Lucas

Lucas

Het blijft lastig om leuke spellen te vinden voor twee personen, want bij sommige zijn ze wel geschikt voor twee personen maar dan zijn ze toch een stuk minder leuk dan met meerdere personen. Dus welke spellen zijn nou écht leuk voor twee personen?

1. Regenwormen dobbelspel

Regenwormen is een erg gemakkelijk spel om te leren en de speeltijd van één potje duurt ook niet erg lang, dat is erg prettig. Het doel is om zoveel mogelijk stenen (regenwormen) te verzamelen door te dobbelen. Hoe hoger de steen, hoe meer regenwormen deze waard is. Het leukste aan dit spel is dat het kan lijken alsof iemand gaat winnen (veel stenen in bezit), maar deze kan diegene áltijd weer allemaal kwijtraken. Je hoeft dus nooit de moed op te geven!

Regenwormen Dobbelspel

2. Qwixx Dobbelspel

Qwixx kost even wat tijd om helemaal onder de knie te krijgen, want het is de eerste keer wel wat verwarrend. Het doel bij dit spel is zoveel mogelijk vakjes/nummers van verschillende kleuren afkruisen. Maar bij minimaal vijf kruisjes bij een bepaalde kleur mag een speler deze rij sluiten, dus het kan snel afgelopen zijn!

Qwixx Dobbelspel

3. Ticket to Ride Bordspel

Bij Ticket to Ride is een beetje tactisch inzicht wel handig, want je kunt niet alleen spoorwegen aanleggen, maar ook treinstations bouwen. In het begin krijgt iedereen een bestemmingskaart, bijvoorbeeld Amsterdam – Rome, en als je deze succesvol aanlegt krijg je aan het einde van het spel bonuspunten. Naast de bestemmingskaart zijn er ook veel andere manieren om punten te verzamelen!

Ticket to Ride Europe Bordspel

4. Uno

Het kaartspel Uno is al in de jaren 70 bedacht, maar dit spel is nog steeds niet te missen uit de toplijsten. Het is een gemakkelijk spel om te leren en het leukste element hiervan is wel het pesten. Je kunt het je tegenstander erg moeilijk maken door bijvoorbeeld de kleur van de stapel aan te passen, of je tegenstander kaarten te laten pakken. Heb je je laatste kaart in je hand? Vergeet niet UNO te roepen!

Uno Kaartspel

5. Keer op Keer Dobbelspel

Dit spel is Keer op Keer (ha-ha) weer een uitdaging. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen, maar dit kan op vier verschillende manieren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle sterren af te kruizen, of juist te focussen om een bepaalde kleur of letter te vullen. Let er ook op dat je niet te vaak de jokers in zet, want voor elke joker die je niet gebruikt, verdien je één punt.

Keer op keer Dobbelspel

6. Codenames Duet

Dit is een uniek spel, want je speelt namelijk met elkaar en niet tegen elkaar! Er liggen 25 kaarten (open) op tafel met elke een eigen woord. Het doel is om deze kaarten te bedekken met een spion en dat doe je door je partner een aanwijzing te geven. Deze aanwijzing bestaat uit 1 woord en kan gelden voor meerdere open kaarten. Het vereist dus goede samenwerking om het uit te spelen.

7. Saboteur: Het Duel Kaartspel

Bij dit duelspel is het de bedoeling om zoveel mogelijk goud te verzamelen. Door je graafwerk kom je bij het goud, maar je kunt ook van het graafwerk van je tegenspeler profiteren. Wil je je tegenspeler hinderen? Daar zijn de sabotage kaarten voor! Mocht je je spel-partner even zat zijn, dan kun je die spel zelfs solo spelen!

Saboteur: Het Duel Kaartspel

8. Clever

Bij het spel van Clever kun je punten verzamelen voor verschillende categorieën (kleuren). Je rolt per beurt drie keer en je mag na het rollen 1 dobbelsteen naar wens uitkiezen om op je scoreblad te verwerken. De dobbelstenen lager dan degene die jij kiest mogen ook gebruikt worden door je tegenspelers.

9. Dobble Classic Kaartspel

Dobble is een snel spel wat soms zorgt voor mindf*ck. Elke speler heeft een eigen kaart en het doel is dat je het gelijke symbool op de stapel zoekt. Heb je hem gevonden? Roep het symbool en je mag de kaart van de stapel pakken. Soms is het gelijke symbool erg moeilijk te vinden, maar elke kaart heeft altijd een gelijk symbool. Dit spel is ook nog eens op 5 verschillende manieren te spelen, genoeg variatie!

Dobble Classic Kaartspel

10. LAMA Kaartspel

Bij dit spel speel je meerdere rondes. Het doel is dat je al je fiches kwijt raakt en je mag er één inleveren wanneer je je hand leeg hebt gespeeld. Kun je een kaart uit je hand niet wegleggen? Dan moet je een kaart van de stapel afnemen. Het is een eenvoudig spelletje wat ook met kinderen te spelen is.

LAMA Kaartspel
Lucas

Lucas

Lucas speelt het liefst zijn hele weekend bordspellen met vrienden, is er als de eerste bij wanneer er nieuwe spellen gelanceerd worden en is vooral groot fan van dobbelspelletjes zoals regenwormen en qwixx! Hij test alle soorten uitbreidingspakketten graag uit.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comments